Školski centar za usmjereno obrazovanje osnovan je Odlukom Skupštine općine Srebrenik br. 01-218/17 od 18. augusta 1977.godine, kao ustanova za srednje usmjereno obrazovanje i vaspitanje općinskog područja. Centar je dobio naziv po poginulom revolucionaru Džemalu Bjediću. Sjedište centra bilo je u ul. Maršala Tita br.19.

Opširnije o školi
Obavijesti za učenike
Hiljadu razloga za hiljadu fotografija
utorak, 10.12.2019

Našpi učenici su uzeli učešće na foto natječaju pod nazivom ''Hiljadu razloga za hiljadu fotografija '' te ostvarili izuzetan rezultat.. Učenica Moranjkić Dženita osvojila je drugo mjesto, a  Bašić Mirha  trece mjesto. Obje učenice su učenice ll razreda elektrotehničke škole. Iskrene čestitke našim učenicama a njihove radove možete pogledati na liku.

opširnije...
MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA – BAZAR
ponedjeljak, 09.12.2019

Povodom obilježavnja Međunarodnog dana volontera u našoj školi je 5.12.2019.godine uspješno realizovan Bazarni dan,u organizaciji učenika trećeg i četvrtog razreda ekonomske škole ,zajedno sa svojim predmetnim profesoricama.

opširnije...
HUMANITARNA AKCIJA
četvrtak, 05.12.2019

Na inicijativu više odjeljenja naše škole u novembru mjesecu je pokrenuta i uspješno realizovana humanitarna akcija – prikupljanje novčanih sredstava za učenicu trećeg razreda Denisu Tursunović, čijoj porodici je potrebno  obezbijediti adekvatan smještaj jer trenutno žive u krajnje neuslovnoj i trošnoj kući.  

U ovoj akciji učestvovalo je 20 odjeljenja i nekoliko profesora naše škole,koji su bili spremni pomoći i prikupili 2000 KM.Prikupljena novčana sredstva su 4.12.2019.godine  uručena porodici Denise Tursunović  u prostorijama naše škole.

Hvala svim učenicima i profesorima koji su bili dio ove humanitarne akcije!

opširnije...
AKCIJA DARIVANJA KRVI
utorak, 03.12.2019

U prostorijama naše škole,dana 28.11.2019.godine,održana je akcija prikupljanja rezervi krvi od dobrovoljnih davalaca, učenika i profesora naše škole.

opširnije...
SVJETSKI DAN BORBE PROTIV AIDS-a
utorak, 03.12.2019

Povodom obilježavanja 1.decembra,Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a, članovi ekološke sekcije zajedno sa profesoricom Hasanbašić Mirsadom su 2.12.2019.godine obilježili ovaj dan dijeljenjem promotivnog materijala, (crvene trakice) učenicima i profesorima naše škole,kako bi se podigla svijest o važnosti  obilježavanja ovog dana.

Inače, ovaj dan se obilježava u gotovo svim zemljama svijeta više od 30 godina,  a pažnja svih stanovnika planete Zemlje se usmjerava prema AIDS-u kao vodećoj globalnoj prijetnji.Od  tada pa do danas ovom kampanjom obuhvaćene su  različite teme i ciljne skupine ljudi s težnjom poticanja napretka u prevenciji,  liječenju, iskazivanju solidarnosti i podrške oboljelima od te bolesti.

opširnije...
strana:
Vijesti
Najpopularnije vijesti
  • Raspored časova za DECEMBAR (4569 klikova)
  • Raspored časova - novembar (3047 klikova)
  • Sportski dan (227 klikova)
  • Konkurs za đačke stipendije za školsku 2019/20. (198 klikova)
  • Evropski dan jezika (178 klikova)