Školski centar za usmjereno obrazovanje osnovan je Odlukom Skupštine općine Srebrenik br. 01-218/17 od 18. augusta 1977.godine, kao ustanova za srednje usmjereno obrazovanje i vaspitanje općinskog područja. Centar je dobio naziv po poginulom revolucionaru Džemalu Bjediću. Sjedište centra bilo je u ul. Maršala Tita br.19.

Opširnije o školi
Obavijesti za učenike
DAN NEZAVISNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE
petak, 28.02.2020

Povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne Hercegovine, 28.2.2020. godine u našoj školi  održana je svečana priredba koju su pripremili učenici članovi recitatorske, dramske, muzičke i literarne sekcije sa svojim profesorima. Tako su videoprezentacijom, pjesmom, recitacijama, literarnim radovima, kao i prigodnim referatima učenika naše škole ukazali na historijski značaj obilježavanja Dana nezavisnosti BiH.

opširnije...
DAN MATERNJEG JEZIKA
petak, 21.02.2020

Dana 20.2.2020. godine u našoj školi je realizovan prigodan kulturno-zabavni program povodom obilježavanja  Dana maternjeg jezika. Program su realizovali učenici članovi recitatorske, dramske i muzičke sekcije, a članovi marketinške sekcije su pripremili i izradili plakate i afiše  sa osnovnim podacima o maternjem jeziku.

opširnije...
ANTIKORUPTIVNI TIM
četvrtak, 20.02.2020

Školski antikoruptivni tim vas poziva da sve nepravilnosti u radu škole kao što su zloupotreba položaja sticanje protupravne materijalne i nematerijalne koristi, te druge nezakonite aktivnosti prijavite na e-mail adresu :

antikoruptivnitimjumss@gmail.com

ili u sanduče postavljeno u holu škole.

opširnije...
Posjeta centru „Spektar“
subota, 15.02.2020

Dana 14.02.2020 godine u duhu dana podrške učinici IV2EKT posjetili su centar „Spektar“. Naši prijatelji su nas ugodno ugostili, popričali smo s njima, odigrali smo razne društvene igre kao što su čovječe ne ljuti se i uno. Glavni cilj naše posjete je bio da im pokažemo ljubav, poštovanje i podršku. 

opširnije...
„ U ovoj porodici se niko ne bori sam“
petak, 14.02.2020

Učenici  IV ppt, IV ekt-1, IV ekt-2  JU MSŠ Srebrenik su 13.02.2020 godine, iskazali podršku djeci oboljeloj od raka pod mentorstvom profesorica Suljkić Elvire i Osmanović Suvade. Mirnom  šetnjom na trgu sa značajnim porukama na transparentima kao i balonima zlatne boje koja predstavlja jedan od zaštitnih simbola djece oboljele od raka su odali počast i poslali glasnu poruku da nisu i da nikada neće biti sama.

15 februar je jako važan za sve ljude širom svijeta i budimo svijest sa porukom :  „ U ovoj porodici se niko ne bori sam"

opširnije...
strana:
Vijesti
Najpopularnije vijesti
  • Raspored časova za DECEMBAR (5655 klikova)
  • Raspored časova - januar, februar (5242 klikova)
  • Sportski dan (279 klikova)
  • RANG LISTA ZA PRIJEM UPOSLENIKA (237 klikova)
  • Konkurs za đačke stipendije za školsku 2019/20. (235 klikova)