Školski centar za usmjereno obrazovanje osnovan je Odlukom Skupštine općine Srebrenik br. 01-218/17 od 18. augusta 1977.godine, kao ustanova za srednje usmjereno obrazovanje i vaspitanje općinskog područja. Centar je dobio naziv po poginulom revolucionaru Džemalu Bjediću. Sjedište centra bilo je u ul. Maršala Tita br.19.

Opširnije o školi
Početna > Vijesti > Novosti
REALIZOVANI PROJEKTI U NAŠOJ ŠKOLI
srijeda, 23.12.2020

Na veliko zadovoljstvo, nakon dobijanja upotrebne dozvole, od 22.12.2020. godine u funkciji je školski LIFT. Na ovaj način će biti zadovoljene potrebe učenika s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću., koji će sada nesmetano moći koristiti kabinete i druge školske prostorije na višim spratovima. Već ranije u školi je izgrađena pristupna rampa.

Takođe, u funkciji je i dugoočekivani razglas putem kojeg se emituju informacije o radu škole, emisije povodom obilježavanja značajnih datuma, a muzika tokom odmora opušta i dodatno motiviše učenike i uposlenike.

Zahvaljujući kompletnom ulaganju Vlade TK, u oba  projekta, radu menadžmenta, uposlenika, roditelja i učenika možemo reći da uprkos svim problemima na globalnom planu, stvaramo pretpostavke za dalji uspješni razvojslike