Školski centar za usmjereno obrazovanje osnovan je Odlukom Skupštine općine Srebrenik br. 01-218/17 od 18. augusta 1977.godine, kao ustanova za srednje usmjereno obrazovanje i vaspitanje općinskog područja. Centar je dobio naziv po poginulom revolucionaru Džemalu Bjediću. Sjedište centra bilo je u ul. Maršala Tita br.19.

Opširnije o školi
Zadnje vijesti
FRIZERSKO - KOZMETIČKA AKADEMIJA
Obavijesti za učenike - ponedjeljak, 24.04.2017

23.04. 2017. godine u organizaciji Frizersko - kozmetičke akademije "Brezar"  u Sarajevu održano je Međunarodno takmičenje frizersko - kozmetičkih škola. Naša učenica Linea Smajlović  zauzela je 2. mjesto u kategoriji vizažista i 4. mjesto u kategoriji frizera.

Nastavnik mentor: Hisma Jagodić

opširnije...
KANTONALNO TAKMIČENJE IZ GEOGRAFIJE
Obavijesti za učenike - nedjelja, 23.04.2017

Dana 22.04.2017. godine u Saobraćajnoj školi u Tuzli održano je takmičenje iz geografije na kantonalnom nivou. Učenica Mujčinović Amra ostvarila je najbolji plasman i zauzela  1. mjesto, dok je Mutapčić Emina zauzela 9.mjesto.

opširnije...
OBILJEŽEN DAN ŠKOLE
Obavijesti za učenike - petak, 21.04.2017

U prisustvu učenika, njihovih roditelja, nastavnika, predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti Općine Srebrenik, članova Školskog odbora, Vijeća roditelja, privrednika, penzionisanih uposlenika škole, te mnogobrojnih uvaženih gostiju i prijatelja Mješovite srednje škole Srebrenik proslavljen je 40. rođendan ove, na kantonu, najveće srednjoškolske odgojno-obrazovne institucije. Manifestacija je otvorena intoniranjem himne BiH, nakon čega je direktor škole Safet Omerović, prisutne upoznao sa počecima rada škole, njenoj ulozi i značaju u obrazovanju mladih, ali i planovima za budućnost. Uslijedila je dodjela priznanja najuspješnijim učenicima za postignute rezultate u učenju i vladanju, rezultate ostvarene na školskim, kantonalnim i federalnim takmičenjima, ali i sportskim nastavnim i vannastavnim aktivnostima. Učenici su pokazali i svoje umijeće u folklornim, dramskim, recitatorskim i muzičkim vještinama.

Uz želju za ostvarenje još boljih rezultata završena je svečanost obilješavanja Dana škole JU MSŠ Srebrenik.

opširnije...
Starije vijesti
Anketa
Želim da destinacija ekskurzije 2014/2015. bude:
Najpopularnije vijesti
  • RASPORED ČASOVA - APRIL 2017 (10087 klikova)
  • RASPORED ČASOVA - MART 2017. (6851 klikova)
  • RADIONICA "ZAŠTO ČEKAŠ?" U SREBRENIKU (3700 klikova)
  • UČENICA GENERACIJE (3044 klikova)
  • PLAN UPISA U I RAZRED (2708 klikova)